Lån med BankID-signering

BankID. For de fleste nordmenn betyr dette den lille svarte brikken vi bærer på nøkkelknippet, de merkelige ordene vi får tilsendt på mobilen eller det ekstra passordet vi må skrive inn hver gang vi skal logge oss inn på nettbanken. BankID er alt ­– men samtidig ingenting – av det nevnte.

For å forklare BankID helt enkelt, er dette din digitale signatur eller ditt digitale fingeravtrykk. Dette brukes på nett for å signere avtaler og dokumenter helt trygt. BankID er en elektronisk, personlig og unik identifisering av den aktuelle personen som signerer. Du har helt sikkert brukt tjenesten når du er i nettbanken, eller på andre offentlige tjenester som Altinn og Skatteetaten.

BankID har mange bruksområder, og vi har kan ramse opp flere. NAV, Helsenorge, Digipost, kommuner og universiteter tar også i bruk BankID i flere ulike situasjoner. Varierte nettbutikker og andre digitale butikker og tjenester bruker ofte også BankID for verifisering av kundens identitet.

Under flytting står også BankID sentralt. Både under budgivning, kjøp av boligen og melding av flytting blir signering med BankID brukt aktivt. Dette er en løsning du nesten ikke kommer unna i den digitale verdenen.

Signering med BankID blir mer og mer normalt når vi skal signere lånekontrakter på nett. Nesten 3 600 000 nordmenn tar i bruk denne lettvinte digitale tjenesten. Av disse personene er cirka 1 100 000 brukere av BankID på mobil, mens resten fortsatt tar i bruk den svarte kodebrikken.

For å kunne få BankID er du nødt til å være over 15 år og være legitimert med pass i den aktuelle banken. Hvilke tjenester du kan bruke BankID på varierer også med alderen.

Selv om du er 15 år med BankID kan du ikke bruke dette til å signere for eksempel en låneavtale ­– av åpenbare årsaker. Du kan også ha BankID i flere ulike banker. BankID må av sikkerhetsmessige årsaker jevnlig fornyes.

Identifisering med BankID skjer ved å bruke BankID som en type legitimasjon. Dette skjer hver gang du bruker dine koder til å logge inn på ulike sider som benytter BankID, som nettbanken eller Digipost. Tenk på det som når du må bruke førerkortet for å slippe inn på et utested, eller når du bruker passet til å slippe gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen. Identifisering med BankID brukes for alles sikkerhet.

Signering med BankID brukes hver gang du skal signere en avtale eller gjennomføre et kjøp på nett. Istedenfor å dra frem pennen for å signere for en pakke på posten, brukes BankID for å binde deg til avtalen. Dette brukes mest når du inngår låneavtaler i nettbanker. Eksempler er et nytt forbrukslån eller en søknad om refinansiering.

BankID 2.0 er noe relativt nytt. Dette er den nye og forbedrede versjonen av BankID. Mange som leser dette har sikkert opplevd en tid hvor BankID var avhengig av Java for å fungere. Dette var frustrerende for mange med eldre PC-er som da ikke kunne bruke BankID hjemme.

Med BankID 2.0 er vi fri fra dette Java-programmet og kan fritt ta i bruk BankID uten å laste ned programmet. Ellers er BankID 2.0 lik som BankID-tjenesten du kjenner fra før av. Du logger deg inn på normal måte, enten du tar i bruk kodebrikke eller mobiltelefon.

Sikkerheten bak BankID

… med BankID får vi enda et lag med sikkerhet

BankID har blitt utviklet for å forbedre sikkerhet på nett og for å forhindre identitetstyveri. Bak en skjerm er det lettere å late som du er en annen person, men med BankID får vi enda et lag med sikkerhet. Sikkerheten bak BankID jobbes kontinuerlig med for å holde tritt med det stadig endrede trusselbildet.

Et godt samarbeid mellom ulike banker er en nøkkel for denne løsningen, for å sørge for at BankID er og forblir en brukervennlig og sikker løsning.

Om din BankID skulle bli misbrukt for signering av avtaler holdes ikke banken ansvarlig. I slike tilfeller er det Finansavtaleloven som må bli dratt frem. BankID-avtalen har først ansvarsbegrensning når BankID brukes til annet enn disponering av konto. Grensen for bankens ansvar liger på 100 000 kroner.

BankID på mobil

… nå kan du og enkelt bruke mobilen

Mobilen har du med deg overalt og flere og flere mennesker legger merke til friheten av å legge diverse tjenester inn på mobilen. Nå kan du og enkelt bruke mobilen som kodebrikke hver gang du skal signere et dokument på nett.

Med BankID kan du handle på de fleste nettbutikker, logge inn på nettbanken, sjekke lånekassen og Mine sider, så lenge du har mobildekning. BankID på mobil er like sikkert som kodebrikke, og enda mer tilgjengelig.

Lån penger med BankID

… BankID forsikrer om en raskere låneprosess

Bank og lån er fortsatt tjenesten vi forbinder mest med BankID. Det var her mange ble introdusert for tjenesten for første gang. Ved lån er det signering med BankID på lånepapirene som binder låntager til sine forpliktelser ovenfor banken.

Igjen, dette for å forsikre banken om identiteten til låntager og om at begge parter tar dette som en seriøs avtale. Flere og flere banker på nett har valgt å ta i bruk BankID ved signering av låneavtaler, av gode grunner for både bank og låntager.

BankID forsikrer om en raskere låneprosess.

Siden legitimering og signering kan gjøres over nett, i trygge rammer, slipper du derfor å dra til banken selv eller sende papirer i posten.

BankID ved signering av låneavtaler kan gjøres med enten kodebrikke eller mobil BankID.

Dette sikrer en forenklet hverdag med mer fleksibilitet, i tillegg til at sikkerhet på nett blir ivaretatt med omsorg.

Signér søknaden raskt med BankID