Søk forbrukslån

Søk forbrukslån

Søk om forbrukslån opptil 500.000kr. Trenger du ekstra penger kan vi hos forbrukslaan.no hjelpe deg.

Søk om forbrukslån
Søk refinansiering av gjeld

Refinansiering av gjeld

Med refinansiering kan du få orden i økonomien. Refinansiering kan kanskje høres komplisert ut, men hos Forbrukslaan.no er det helt ukomplisert for deg som kunde.

Søk om refinansiering
Boliglån uten sikkerhet

Boliglån uten sikkerhet

Vi gir deg de beste alternativene for lån uten sikkerhet opptil kr 500 000 kroner. Lån uten sikkerhet betyr at bankene ikke tar pant i noe eller at du må ha kausjonist.

Søk om Boliglån uten sikkerhet

Lån med BankID signering

BankID gir deg fleksibilitet og sikkerhet når du tar opp et nytt lån.

Lån uten sikkerhet

Når banker låner ut penger, enten det er til privatpersoner, firmaer eller en organisasjon, er de opptatt av hvor stor sannsynlighet det er for at de får disse pengene tilbake. Graden av sikkerhet for banken er med å avgjøre maks størrelse på lånebeløpet, samt hva lånet blir å koste for låntakeren i form av renter og gebyrer.

Tommelfingerregelen er; jo tryggere banken føler seg på deg som låntaker, jo rimeligere blir lånet ditt. Kan du stille sikkerhet for lånet ditt vil dette vanligvis koste mindre i form av lavere renter, enn et usikret lån.

Hva kan stilles som sikkerhet?

Generelt vil bankene regne fast eiendom som sikkerhet for et lån. Det vil si en eiendel du har hvor banken kan ta pant og tinglyse dette.

Typisk sikkerhet er en tomt du eier, et hus eller annen bolig (for eksempel en hytte). Biler og båter over en viss størrelse og verdi kan også regnes som sikkerhet. Aksjeposter og andre verdipapirer kan også i enkelte tilfeller stilles som sikkerhet for å ta opp lån. Du vil få mer informasjon om i hvilken grad dine egne, konkrete eiendeler kan regnes som sikkerhet hvis du tar kontakt med en bank som tilbyr lån mot sikkerhet.

Særlig unge førstegangskjøpere av bolig vil oppleve at de kommer til kort hva angår egenkapital og sikkerhet. Det er en økende trend at unge få hjelp av foreldre og besteforeldre med egenkapital eller kausjonisterklæringer som kan stilles som sikkerhet for at de skal få lån i eget navn. Kausjonister kan også gjerne være fra folk utenfor nær familie. Som kausjonist skal du være klar over risikoen for å måtte stå til ansvar og dekke et misligholdt lån. Tommelfingerregelen er at du ikke kausjonerer for mer enn du i verste fall er nødt til å betale til banken.

Bor du i Oslo kan du oppsøke pantelåner og deponere eierdeler som smykker og andre verdigjenstander for å ta opp et midlertidig lån. Vær obs på at det her gjerne kreves en relativ veldig høy grad av sikkerhet i forhold til beløpet du låner. Om du misligholder dette lånet og lar være å innfri kravet, risikerer du dessuten av verdigjenstandene dine legges frem for salg for å inndrive pengene. Du vil da ha krav på å få utbetalt overskytende beløp av tvangsauksjonen, noe som kan være en fattig trøst om arvegodset fra oldemor på denne måten forsvinner ut av familienes eie.

Låne penger uten sikkerhet

Hva er lån uten sikkerhet? Hvis du søker om lån uten sikkerhet, vil du ikke bli bedt om å stille noen av eiendelene dine disponibelt som pant mot lånet. I stedet er det du som privatperson som ene og alene vurderes av banken. Hvor trygt er det for banken å låne ut penger til deg? Har du en grei nok lønn til å betjene renter og avdrag på lånet? Har du annen gjeld fra før av, som kanskje gjør det vanskelig for deg å betale på et nytt lån på toppen av det gamle?

Noe av det første som sjekkes er om du som låntaker har betalingsanmerkninger. Hvis du tidligere har misligholdt lån eller inkassokrav, kan dette hefte ved deg i inntil fire år etter du har betalt. Straks du faktisk betaler bør du derfor søke om å få anmerkningen slettet. En slik tidlig sletting av betalingsanmerkninger skjer kun på ditt eget initiativ. Ellers går det fire år til de er borte fra søke- og kredittregistre.

Forbrukslån uten sikkerhet er det samme som et generelt lån uten sikkerhet. Det er du selv som bestemmer om du vil bruke forbrukslånet ditt til å handle noe til deg selv eller andre, bruke pengene til en etterlengtet reise – eller bare for å ha litt ekstra penger som buffer.

Et boliglån mot pant og sikkerhet i boligen vil innebære tinglysing og lignende av den nye låneavtalen og gjeldsbyrden. Forbrukslån uten sikkerhet krever ingen slik omstendelig saksbehandling og tidkrevende prosess. Hvis du har behov for litt ekstra penger og trenger dem raskest mulig, vil et usikret forbrukslån derfor gjerne være det raskeste – og dyreste – alternativet ditt.

Bankene er imidlertid forpliktet, i henhold til hvitvaskingsloven, å spørre deg om hva du har tenkt å bruke pengene til om lånet innvilges.

Best i test

Er ditt lån uten sikkerhet best i test? Større aviser, mediebedrifter og forbrukerorganisasjoner vil fra tid til annen sammenligne ulike bankers og kredittinstitusjoners utlånsvilkår. De med relativt laveste renter og gebyrer, i forhold til konkurrentene sine, vil da komme ut som best i test. Det samme gjør de gjerne med innskuddsrenter også, og sjekker hvor du får mest igjen for å plassere sparepengene dine.

Vinnerne av slike uhøytidelige kåringer er gjerne raske med å bruke resultatet i markedsføringen av seg selv og sine tjenester; «Søk lån hos oss, vi ble kåret til Best i test». En testvinner kan sikkert gi deg et godt tilbud, men du bør alltid være nøye med slik markedsføring. For når var det egentlig disse var best i test? Hvor lenge siden er dette nå? Hva har endret seg i finansmarkedet av rentesatser og gebyrer siden den gang? En annen ting å ha i bakhodet er at lånene som var best i siste testen, kanskje forutsatte en låntaker med annerledes privatøkonomi enn det du selv har her og nå.

Hvis du er interessert i lån uten sikkerhet lav rente, gjør du deg selv en stor tjeneste ved å sjekke mellom flere tilbydere. For å kvalifisere til billig lån uten sikkerhet vil søkere med sterk privatøkonomisk situasjon få bedre betingelser enn lånesøkere med lavere lønn, mer gjeld fra før og mindre formue.

Uforpliktende tilbud på lån uten sikkerhet

Lurer du på om du skulle tatt opp et lån uten å stille noe som sikkerhet? Vet du selv hvor kredittverdig du betraktes som av bankene per i dag? Det du kan gjøre er å be en eller flere banker om et uforpliktende tilbud om å låne deg penger.

Da må du regne med at de utfører en kredittsjekk og at du må svare på en rekke konkrete spørsmål rundt din økonomiske situasjon. Forbered informasjon om dine lønnsinntekter de siste måneder og hvilke andre gjeldsforpliktelser du eventuelt har. Bankene vil selv sjekke selvangivelsen din for de siste årene, samt se om du har noen aktive betalingsanmerkninger for de siste par årene.

Du må naturligvis også være myndig og ha fast opphold i Norge. For lån uten sikkerhet vil en del banker også kreve at du er eldre enn 18 år, vanligvis minst 21 eller 23 år. Disse ulike kravene fremkommer når du begynner på søknadsprosessen.

Du trenger ikke søke i en og en bank om uforpliktende tilbud på lån uten sikkerhet. Gjennom portaler som her hos oss, fyller du inn navnet ditt og opplysningene dine kun én gang, så sørger vi for at flere banker mottar dine personalia.

Dermed lar du bankene konkurrere mot hverandre om å få deg som kunde – og om å gi deg de aller beste betingelsene per i dag!