Hvordan refinansiere dine lån

refinansiere dine lån

Dette er et perfekt middel for å skaffe seg selv bedre betingelser, en enklere hverdag, og ikke minst å spare penger. Så, hvordan kan du skaffe deg refinansiering av lån?

En guide til refinansiering kan komme godt med om du er ny til denne prosessen. Med enkle forklaringer av begreper, hjelp på veien og tips til hvor du kan skaffe den beste refinansieringen, ønsker vi å hjelpe deg på veien til en lettere økonomisk hverdag.

Hva er refinansiering?

Før du søker om refinansiering hos en bank, er det lurt å vite litt mer om hva konseptet går ut på. Refinansiering er i enkle trekk å samle sammen ulike lån fra ulike banker inn hos en fast kontaktbank. For å gjøre dette tar du opp et enkelt lån fra kontaktbanken for å innfri lån hos de andre bankene. Dette er ønskelig å gjøre fordi dette nye lånet har bedre betingelser enn de forrige. I andre tilfeller skaffes refinansiering fordi den aktuelle kontaktbanken tillater deg å ta opp større lånesummer. Uansett hva din grunn er, veier fordelene hos den nye banken opp for dine tidligere lånebetingelser.

En årsak til at refinansiering er mulig, er mangelen på bindingstid på de fleste forbrukslån. Uten bindingstid kan du dermed betale ned hele kredittkortlånet eller forbrukslånet uten at banken kan hindre eller straffe deg. Dermed kan du slette all gjelden tidligere enn hva nedbetalingstiden egentlig var på.

Et annet spørsmål du må stille deg selv er om du ønsker å skaffe deg refinansiering med eller uten sikkerhet. Velger du refinansiering med sikkerhet stiller du med økonomisk sikkerhet i en eksisterende eiendel.

Pengene til lånet vil bli utbetalt så lenge banken er sikret å bli tilbakebetalt gjennom verdien til boligen. Siden risikoen ved lånet synker for banken vil det resultere i lavere effektive renter for låntageren. Det finnes derimot gebyrer for tinglysning av dokumentet på eiendommen.

Forbrukslån med sikkerhet er for mange den eneste løsningen. Sitter du med betalingsanmerkninger eller andre merknader fra tidligere banker, ser banken på låntageren som en potensiell risiko og kan kreve at hun eller han stiller med sikkerhet.

En søknad om refinansiering

I denne digitale tidsalderen blir alt gjort på nettet. Det gjelder også søknader om refinansiering av lån. Et flertall av banker har nettbaserte løsninger som gjør prosessen om å søke om refinansiering mer tilgjengelig for alle. Disse nettbaserte søknadsskjemaene oppleves som overkommelige av de fleste og kan ta alt fra 30 minutter til en time, avhengig av hva slags informasjon banken ønsker og hva slags informasjon låntager sitter på.

Ved siden av søknaden er det en rekke papirer og dokumenter du må ha klar. Både lønnslipper, selvangivelser og eventuelle ekstra papirer ved refinansiering med sikkerhet må legges frem.

La bankene kjempe om deg

Ved søknad om refinansiering vil det kanskje virke naturlig å dra til en enkelt bank, kanskje banken du allerede har lån hos, og søke om refinansiering.

Hvis du derimot drar til en lånmegler, eller bruker en tjeneste på nett som sammenligner ulike refinansieringer, får du en rekke ulike tilbud servert på sølvfat og du kan velge og vrake blant tilbud.

fordelene med refinansiering

En annen fordel med en lånmegler eller annen lånetjeneste er effektiviteten. Ved å sende inn en enkelt søknad, slipper du å gå gjennom den samme prosessen med å fylle ut og sende inn låneskjemaer til ti eller flere ulike banker. Ved hjelp av en lånmegler vil du få inn mange unike tilbud om refinansiering ved bruk av det samme skjemaet du helt enkelt fyller ut bare én eneste gang.

En ekstra ting du må tenke på ved bruk av en tredjepart, altså lånmegleren, er den ekstra tiden det kan ta før utbetaling av det nye lånet skjer. En tredjepart fører til et ekstra ledd i kommunikasjonen og kan forlenge tiden på forhandlinger. Ved en direkte henvendelse til en passende bank forkortes prosessen på søknaden om refinansiering, og ofte kan du motta pengene samme dag.

Fordelene med refinansiering

Om du velger å refinansiere lånene dine er det mange goder å hente ut. En refinansiering vil føre med seg lavere renter, bedre oversikt over gjeld, en enklere hverdag og ekstra penger du kan spare inn. Prosessen vil ikke bare kunne sikre bedre renter og en lenger og mer fleksibel nedbetalingstid, men vil også lette på arbeidet som ligger rundt det å nedbetale samtlige lån på samme tid. Refinansiering har vist seg å være den beste løsningen for mange mennesker som har vært i en situasjon med mange små lån hos ulike foretak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *