Forbrukslån til oppussing av bolig

Forbrukslån til oppussing av bolig

Forbrukslånet, som du kan bruke på det du måtte ønske, blir den beste løsningen for mange. Det er mye du må tenke på før du tar opp forbrukslån, og dette gjelder også når du skal bruke pengene på å pusse opp boligen eller leiligheten din.

I 2016 var det forbrukslån til oppussing som sto øverst på alle lister over låneformål. Hele 28 % av alle lån går mot finansiering av dette formålet. Det er ikke bare prosentandelen av lån til oppussing som øker. Mengden av penger som lånes stiger også. Nordmenn bruker milliarder av kroner i året på å pusse opp bolig, og denne trenden ser ikke ut til å snu med det første. Gjennomsnittsstørrelsen på lånene som går til oppussing ligger nå på 130 000 kr.

Det er en rekke ting du må tenke på før du pusser opp, og det kan lønne seg å ha en helhetlig plan på oppussing før du tar opp lån. Det å vite hva som skal pusses opp, hvem som skal gjøre arbeidet, og skaffe gode arbeidere, er ting som burde være på plass før en avtale på forbrukslån signeres. Som med alle lån er det viktig å tenke over om disse ekstra pengene er nødvendig.

Er dette nødvendig oppussing, eller noe som kan utsettes til pengene og midlene er på plass? Er et forbrukslån som må nedbetales over mange år et behov, eller er dette penger som kan spares opp over tid? Det er ikke nødvendig å bruke flere tusen kroner du egentlig ikke har på et rom som er helt funksjonelt.

Hva er et forbrukslån

… fleksibilitet for formålene pengene skal brukes på

Et lån til oppussing er helt enkelt et normalt forbrukslån. Dette er lån som tas opp uten forutsetninger om hva pengene skal brukes på. Forbrukslånet er kredittkortet i lommen, lånet som skaffes for å få litt ekstra penger til ferien eller lånet som tas opp når vi skal pusse opp leiligheten.

Dette sikrer maksimal fleksibilitet for formålene pengene skal brukes på.

Betingelsene bak et forbrukslån

… ingen pant i låntagerens eiendeler

Forbrukslån kommer normalt uten sikkerhet. Långiver tar dermed ingen pant i låntagerens eiendeler, som hus, båt og bil. Forbrukslånet må dermed støttes opp av din nåværende økonomiske situasjon, som inntekt og eventuell tidligere gjeld. En kredittsjekk kan forventes.

Avhengig av hvor mye du ønsker å låne varierer kravene. Et par tusen kroner kommer ofte med få krav til låntager. Forbrukslån på for eksempel 50 000 eller 250 000 stiller høye krav om formue, inntekt og gjeld til låntager.

Det beste forbrukslånet for oppussing

… varierer fra person til person

Det perfekte forbrukslånet varierer fra person til person. Hovedsakelig avhenger dette av hvor stor lånesum som ønskes. De fleste banker på nett kan tilby forbrukslån på noen tusen opp til 250 000 kr. I likhet med andre låneformål er det forbrukslånet med minst gebyrer, lavest renter og minst arbeid som ender opp med å være det mest gunstige. Det er ikke kun renten på lånet som bestemmer hvor mye låneprosessen vil koste deg i det lange løp.

Det er flere tjenester som tilbyr deg å se nærmere på kostnader og renter hos ulike långivere. Sammenligninger av forbrukslån er en populær attraksjon på nett, og kommer godt med for forbrukere som søker etter forbrukslån til oppussing. Med en lett oversikt over ulike renter, gebyrer, krav til låntager og totale kostnader, kan alle forbrukere enkelt finne det mest gunstige forbrukslånet før de pusser opp badet.

Nedbetalingstiden

Nedbetalingstiden på forbrukslånet er også en viktig faktor på totalkostnadene. I de fleste tilfeller kan vi sette nedbetalingstid som den aller viktigste faktoren. Med tanke på at forbrukslån fungerer som et annuitetslån og har renteberegning av resterende lånebeløp hver eneste måned, er det anbefalt å velge en så rask nedbetalingstid som overhodet mulig. Å ha et stort forbrukslån for oppussing hengende over seg i lang tid er ikke noe som er bra for økonomien.

Søk forbrukslån til oppussing

Søk forbrukslån til oppussing

Forbrukslån, også de til oppussing, blir stadig mer tilgjengelige for nordmenn. Ønsker du lån trenger du ikke lenger å dra til banken, stille deg i lange køer og fylle ut en mengde papirer sammen med en bankansatt.

Forbrukslån med formål til oppussing kan i dag skaffes på nett, gjennom digitale banker. Svar på en digital lånesøknad kan du også forvente å få tilbake mye fortere enn ved besøk hos en fysisk bank.

Det er ikke kun forbrukslånet du burde søke etter. Anbud på håndverkere har blitt en svært populær trend flere har begynt å kaste seg på. Ved å legge inn et anbud på en håndverksjobb kan du spare penger på både budsjettet ditt, og dermed også forbrukslånet. Som nevnt tidligere er god planlegging og et ferdigstilt budsjett et nøkkelelement for et godt resultat på en låneprosess og oppussingen.

Få igjen for det du bruker

Summen av penger som brukes på å pusse opp kan i de fleste tilfellene ses på som en investering. Det som bruker på å fikse opp feil eller forbedre leiligheten kan bidra til en verdiøkning på boligen. Dette kan igjen føre til et mer gunstig salg av boligen hvis den tid skulle komme. Oppussing av spesielt bad og kjøkken er svært viktig for best mulig resultat på neste meglerbesøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *