Få tips til verdiøkende oppussing

Få tips til verdiøkende oppussing

Enkle inngrep kan gjøre en god leilighet til noe helt nytt og spesielt. Disse inngrepene kan også skaffe deg en bolig som er verdt mye mer enn hva du kjøpte den for.

En gammel og sliten bolig kan fort bli en gullgruve. Investering i en litt eldre og sliten bolig med sjarm og god beliggenhet kan fort resultere i overskudd etter oppussing. Enten du ser etter oppussingstips for ditt nye hjem, eller salg av nåværende bolig vil denne artikkelen komme godt med.

Vurderer du å ta et lån til oppussing?

Hva ser megleren etter?

… forbedre boligen før neste besøk

Det er viktig å vite hva megleren ser etter før du starter oppussingen. Ikke alle oppussingsprosjekter resulterer i en dramatisk verdiøkning. Om du allerede har hatt megleren på besøk kan du bruke kommentarer fra den profesjonelle til å forbedre boligen før neste besøk. Ikke ta kommentarer fra megleren personlig. Bruk disse trente øynene til din fordel!

Enkelte aspekter ved verdien av din bolig kan du ikke endre på, og er vanskelig å gjøre noe med ved oppussing. Beliggenheten til boligen er ekstremt viktig når det kommer til verdi. Selv om du ikke kan flytte boligen kan skogrydding eller nedhogging av store trær ofte skaffe en bedre utsikt, noe som er viktig for mange potensielle kjøpere.

 

Oppussingstips til verdiøkning

… kjøkken og bad er de to viktigste

Mange boligeiere har vært gjennom en lang prosess med oppussing for å få best mulig verditakst på sin bolig. Mange deler sine oppussingstips og erfaringer, og dette resulterer i en mengde gullgruver på nett. Under har vi samlet sammen noen av de beste tipsene for å gjøre jobben lettere for deg.

Kjøkken og bad er de to viktigste rommene i huset, spesielt når det kommer til oppussing. Et slitent bad skremmer bort mange potensielle kjøpere, og dette gjelder også kjøkkenet. Det er gode grunner til at de fleste meglere inkluderer dato på sist oppussing av både bad og kjøkken. Disse datoene sier ikke bare noe om kvaliteten på de aktuelle rommene, men kvaliteten på hele huset.

En moderne leilighet er noe eksklusivt mange er på jakt etter. Moderne, inkorporerte og elektriske komponenter i leiligheten gjør livet lettere og kan øke verdien på boligen. Dempende lys, varme i gulvet og moderne kjøkkendeler kan ha stor betydning for verdi av boligen.

Hva er spesielt ved din bolig eller leilighet? Det er viktig å jobbe rundt det du har fra før av, på en måte som trekker frem det spesielle ved nettopp din bolig. Ta en tur rundt eiendommen din og finn ut hva som gir den personlighet og sjarm. Bygg på dette og finn løsninger som komplementerer det som finnes på eiendommen fra før av.

Det er ikke bare innsiden av huset som trenger oppussing. Husets utside, hage, parkering og balkong trenger ekstra stell før en verdivurdering. Det er ikke alltid at plenen må snus opp ned og panel må byttes. Når det kommer til husets eksteriør er det viktigste rene og velstelte overflater. Ny maling, en raket grusvei, nyklippet plen og polert balkong er stikkord som er viktige å se etter.

Få hjelp av profesjonelle

… profesjonell finish på boligen

Er det første gang du pusser opp kan det være lurt å få flere profesjonelle enn kun megleren på banen. Rom som kjøkken og bad burde gjøres av håndverkere, men også andre rom kan ha godt av et par profesjonelle hender.

Selv enkle ting som maling og montering av lamper kan bli en komplisert prosess om du ikke har gjort dette før. En profesjonell finish på boligen er lett å legge merke til, og settes pris på av både meglere og potensielle kjøpere.

Det verste som kan skje ved en oppussing for verdiøkning, er grove tekniske feil som resulterer i verditap på boligen. Det er bedre å være på den trygge siden, selv om dette kan koste litt ekstra på veien.

Finn din målgruppe

Oppussing før boligsalg er også aktuelt for mange. Slik kan du sikre deg mest mulig penger for din kjære bolig, og du kan oppgradere ditt neste kjøp. Ved slike anledninger er det viktig å tenke på at det ikke er deg selv du pusser opp for. Nå pusser du opp for å imponere boligens fremtidige eier, og deres ønsker.

Oppussing kjøkken

Ved boligsalg er det ikke kun megleren du må imponere. For å få gjennom et salg er du nødt til å imponere på visninger. Da er det viktig å vite hvem du skal selge boligen din til.

Avhengig av hvor du bor kan det være lett å spå hvem som kommer for å se på boligen eller leiligheten din. Bor du i en urban bydel burde du tenke etter hva den unge sjelen liker, bor du i et boligfelt hvor barnefamilier strømmer til, burde du ta dette i betraktning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *