5 fordeler med refinansiering

fordeler med refinansiering

Dette betyr bedre oversikt, reduserte kostnader, mer frihet og færre kreditorer å måtte forholde seg til. Selve prosessen kan kanskje høres komplisert ut, med ved hjelp av et godt foretak er dette en lett og ukomplisert prosess. Alle fordelene vil også være verdt arbeidet det tok i det lange løp!

Refinansiering gjøres med mange ulike typer lån. Dette kan gjennomføres som refinansiering av smålån og kredittkort, refinansiering av større forbrukslån og refinansiering av gjeld. Selv om dette er refinansiering i ulike prisklasser er konseptet det samme for alle tilfellene. Ved å samle dine gjeldssummer til en fast bank kan du skaffe deg selv mange fordeler.

Vurderer du refinansiering av dine lån er det flere ulike foretak som ønsker å slåss om nettopp deg som kunde. Flere tjenester på nett jobber med å sammenligne ulike tilbud fra ulike foretak, slik at du ender opp med det beste tilbudet for din situasjon. Gjennom en lånmegler som kjenner markedet kan du enkelt sortere unna de ugunstige refinansieringene og velge de som passer best din individuelle livsstil. La bankene kjempe om deg, ikke motsatt.

1. Lavere rente

Refinansiering av forbrukslån, smålån og kredittkortgjeld er de vanligste tilfellene når vi snakker om refinansiering av ulike typer lån. Det er ikke til å legge skjul på at alle disse låntypene kommer med en skyhøy rente som kan gjøre jobben med nedbetaling til en endeløs reise. Mest sannsynlig betaler du ned på alle disse lånene med ulik rente.

Selv små forskjeller i prosentene kan resultere i tusenvis av kroner som kunne ha vært spart. Er det en stund siden disse lånene ble tatt opp er også sannsynligheten for at renten er unødvendig høy også stor. Ved å samle sammen lånene kan du enkelt skaffe deg nye betingelser under et nytt lån, med lavere rente.

Lav rente ved refinansiering kan skaffes når du samler sammen alle lånene dine. Ved å ha en lav rente å forholde deg til, har du lettere kontrollen over alle tallene i banken, både renten, gjelden og nedbetalingstiden.

2. Bedre oversikt over økonomien

Hver måned er det mange regninger og fakturaer som dukker opp i postkassene våre. Hadde det ikke vært mye enklere hvis alle disse regningene kunne samlet seg til et fast månedsbeløp vi kan betale inn til samme konto?

Selv om refinansiering ikke kan videreføres til resten av livet kan du allikevel samle inn en god mengde av dine regninger til en fast månedssum. Dette gir deg en bedre oversikt over regningene dine, mer stabilitet og forutsigbarhet i månedsbudsjettet, og du vil spare deg for mye arbeid i nettbanken. Med én enkelt regning vil økonomien virke mye mer overkommelig.

Har du ikke oversikt eller kontroll over økonomien din kan dette resultere i purringer og betalingsanmerkninger ved ubetalte regninger. Med en fast regning er det ikke plutselig en regning du glemmer bort en måned. Det er ikke bare dyrt å glemme bort forpliktelsene til en långiver.

Purringer fører med seg ekstra innbetalinger, men betalingsanmerkning vil også følge etter en person i hele fire år, selv etter at saken er oppklart og gebyrer er betalt inn. Dette vil kunne resultere i avslag på nye lån om kreditt og lån hos andre bedrifter, inkludert refinansiering av lån som dyttet personen inn i situasjonen til å begynne med.

3. Én kontaktbank

Med en fast bank å forholde seg til er det færre ting vi må huske på fra måned til måned. Én fast bank betyr ett sett med regler, én bank vi må betale inn til, ett enkelt nummer til kundeservice og mye bedre oversikt. Med en fast kontaktbank blir det også lettere å holde seg unna betalingsanmerkninger. Nå er det ikke en mengde kreditorer som ønsker å få tak i deg til alle tider av døgnet.

refinansiering på nett

Få lengre nedbetalingstid

Som du sikket vet er det nedbetalingstiden som i det lange løp bestemmer hvor mye lånet totalt sett kommer til å koste. Med mange ulike lån i forskjellige banker har du ofte kun økonomi til å betale ned små beløp på hvert enkelt lån, som ofte blir et minstebeløp.

Samler du sammen disse ulike lånene kan du skaffe deg mer fleksibilitet i forhold til hvor lang tid du ønsker på å betale ned gjelden.

Normalt ligger maksimal nedbetalingstid på en rekke forbrukslån på mellom 10 og 15 år. Ved refinansiering kan denne nedbetalingstiden ofte strekke seg ut til å bli hele 30 år. Hvis tilfellet er at du ikke har en høy månedsinntekt å rutte med kan dette være en stor fordel.

Spar penger

Alle disse punktene leder til slutt til det ultimate målet, å spare penger. I de fleste tilfeller vil løfter om sparing av penger når det gjelder lån virke som fantasi og lureri, men dette er ikke tilfellet når det kommer til refinansiering. Med logiske argumenter kan du lett forstå hvorfor refinansiering av en mengde ulike lån hos ulike banker ikke bare vil resultere i en lettere hverdag, men også i økt innsparing av penger.

En liten fordel med gjeldsrenter er skattefradraget det skaffer deg. Boliglån og gjeldsrenter fører med seg skattefradrag, som er penger rett i lomma. Velger å bytte bank i forbindelse med refinansiering av lån er det også ytterligere store summer å spare inn.

Det er ikke bare den nye renten, skattefradrag og kontroll over nedbetalinger som vil gjøre at du sparer penger ved refinansiering. Ved å samle sammen alt under én bank, slipper du ofte unna mange ekstra gebyrer som følger med forbrukslånene.

En mengde slike små gebyrer fra ulike banker kan resultere i store summer i det lange løp. Unngå dette ved å samle sammen all gjeld under én fast bank! Refinansiering kan anbefales til alle som har en mengde mindre lån de ønsker å sette sammen til en større sum de kan sjekke opp hver eneste dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *